montreál kanada getty stock
Befektetés

Meglepő lépés: ukrán államkötvényeket vehetnek a kanadaiak

Portfolio
Justin Trudeau kanadai miniszterelnök egy Twitter-üzenetben jelentette be, hogy mostantól a kanadai állampolgárok is vásárolhatnak ukrán államkötvényeket, ezzel is segítve Ukrajnát az oroszok elleni háborúban.

A kanadai kormány ma indítja útjára az 500 millió dollár keretösszegű ukrajnai államkötvény-vásárlást, amelyet először a múlt hónapban jelentett be a miniszterelnök, hogy lehetőséget biztosítson a kanadaiaknak Ukrajna közvetlen támogatására.

A kormány oldalán elérhető információk szerint a lépéssel az ukrán kormányt segítenék, hogy a télen is biztosítani tudja az ukránok számára az alapvető szolgáltatásokat, például a nyugdíjakat, az üzemanyag-vásárlást és az energetikai infrastruktúra helyreállítását.

A kanadai kormány a részt vevő pénzintézetekkel együttműködve lehetőséget kínál az érdeklődő kanadaiaknak, hogy 100 dolláros címletekben vásároljanak ukrajnai államkötvényeket. A kötvény megvásárlása iránt érdeklődő kanadaiak a mai naptól kezdve 2022. november 29-ig fordulhatnak befektetési tanácsadójukhoz vagy pénzintézetükhöz.

Azok a kanadaiak, akik megvásárolják a kötvényt, gyakorlatilag egy szokásos ötéves kanadai államkötvényt vásárolnak, nagyjából a jelenlegi 3,3 százalékos hozam mellett, a kibocsátás időpontjában érvényes piaci feltételektől függően. A kanadaiak bízhatnak befektetésük biztonságában, amely mögött teljes mértékben Kanada AAA hitelminősítése áll – írják az oldalon.

A kötvénykibocsátás lezárását követően és az Ukrajnával folytatott tárgyalások függvényében a kötvényből származó bevétellel megegyező összeget a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Ukrajna számára fenntartott számláján keresztül átutalják Ukrajnának.

Kitérnek arra is, hogy Kanada több mint 2,5 milliárd dollár katonai, humanitárius és egyéb támogatásra vállalt kötelezettséget Ukrajnának ebben az évben. Ezzel Kanada kötelezettségvállalásai meghaladják az 5 milliárd dollárt. Mindezek mellett Kanada eddig 1,45 milliárd dollárt folyósított az IMF által kezelt számlán keresztül Ukrajna számára.

Címlapkép: Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
bull vs bear
Benzinkút
Microsoft logó felhőszoftver
nyugdij-2022-nyugdijemeles-nyugdijpremium-nyugdij-utalas-2022-mikor-jon-a-nyugdij-nyugdijasok-nyugdij-inflacio-nyugdij-rezsiemeles-nyugidjrendszer-nyugdijkorhatar

Holdblog Medvepiaci hangulat

A Goldman Sachs (GS) arra számít, hogy a 10 éves amerikai állampapír-hozamok egészen 2024 végéig 4 százalék feletti...

2022. november 30.
Agrárszektor Konferencia 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Könyvelő munkatárs

Könyvelő munkatárs
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Nincs megállás, begyorsult az esés a kriptodevizáknál a hétvégén