Előfizetői tartalom

Itt az állampapír, amivel nagyot kaszálhatsz a forintgyengülésen és az infláción is

Árgyelán Ágnes
Ahogy a magyar, úgy dönt történelmi csúcsokat az eurózóna inflációja is, novemberben 10%-ot tett ki az áremelkedés. Idén ráadásul egész évben a forint gyengülését lehetett végignézni, így annak, aki védené magát az inflációtól, miközben a forint további gyengülésére számít, jó választás lehet a Prémium Euró Magyar Állampapír, amely inflációkövető eurós kamatozást biztosít. Azoknak, akiknek még tavaly sikerült venniük PEMÁP-ot, a papír már 10% feletti eurós hozamot hoz, a jelenleg elérhető konstrukció 2024-ben fizeti majd ki az idei inflációt.

Történelmi csúcson az eurózóna infláció és a forint is gyengül Az utóbbi egy évben folyamatosan gyengült a forint az euróval és más devizákkal szemben is, ennek több oka is volt (elsősorban az EU-pénzek körüli bizonytalanság és a magyar gazdaságpolitika), legújabban éppen a vártnál magasabb novemberi infláció és a külkereskedelmi mérleg hiány csapott oda ismét...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái