Előfizetői tartalom

Kötvénypiaci kilátások: fixen bizonytalan

Vágó Attila, Concorde
Az elmúlt időszak szenvedése után egyre vonzóbb hozamszintre kerülnek az európai vállalati kötvények. Közben az amerikai és az európai gazdaság lefékeződésével és az infláció ütemének lassulásával jelentős árfolyamnyereségre lehetett szert tenni az állam- és vállalati kötvények piacán az elmúlt hetekben. Vágó Attila, a Concorde vezető elemzője legújabb írása azt mutatja be, hogy milyen tényezők mozgatják napjainkban a kötvénypiacot, milyen lehetőségek kínálkoznak, és végső soron, hogy váltak a kötvények újra vonzó eszközosztállyá a részvényekkel szemben.

Hogy állunk most? Az idei, meglehetősen fordulatos év után a jövő év sem ígérkezik eseménytelennek a nemzetközi kötvénypiacokon. Főbb megállapítások: Az elmúlt 12 hónap rég nem látott vesszőfutását követően látszólag vonzó hozamszintekre értek az európai vállalati kötvények. A gyorsan emelkedő hozamok hátterében elsősorban az amerikai jegybank (Fed) agresszív...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái