Előfizetői tartalom

Mibe fektessek 2023-ban?

Két év koronavírus után 2022 szinte már minden másról, csak nem a Covidról szólt (Kínát leszámítva): februárban kitört az orosz-ukrán háború, ennek geopolitikai, gazdasági és energiapiaci hatásai végig kísérték az egész évet. Az infláció történelmi szinteket ütött meg a világ számos országában és itthon úgy tűnik, 2023 sem hoz fellélegzést ebben. A jegybankok folytatták a szigorítást, a recesszió pedig több elemzőház szerint is elkerülhetetlen.  Az biztos, hogy 2023 is bővelkedni fog a gazdasági, tőkepiaci és geopolitikai történésekben, így megnéztük, mibe érdemes fektetni a következő 12 hónapban.

A makrogazdasági környezet zord képe végigkísérte 2022-t, és ezt szépen tükrözték a fontosabb tőkepiaci eszközök árfolyamváltozásai. Az alábbi listán szereplő eszközök közül szinte csak a nyersanyagoknak emelkedett az árfolyama tavaly, a legjobban a vizsgált eszközök közül a szén teljesített, melynek árfolyama egyrészt a háború miatt bevezetett EU-s importtilalomra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés