Előfizetői tartalom

Siralmas éve volt annak a magyarnak, aki ebbe fektette a pénzét

Felesleges szépíteni: siralmas évet zártak 2022-ben a hazai részvényalapok, mindössze négy sorozat tudott 10% feletti hozamot elérni, ezeken kívül hat sorozat volt pluszban tavaly és itt a vége, a többi lakossági, 87 forintos sorozat mínuszban zárta az évet. Csodálkozni mondjuk nem kell, tavaly szinte a világ összes tőzsdéje is siralmasan teljesített, ez pedig rányomta bélyegét a hazai részvényalapok hozamaira is. Az biztos, hogy nem a megszokott piacokon lehetett pénzt keresni tavaly.

Siralmas évet zártak a részvénypiacok Jelentős akadálygörgetegek halmozódtak fel tavaly a részvénypiacok előtt. Infláció, kötvénypiaci hozamemelkedés, recessziós félelmek, jegybanki szigorítások, orosz-ukrán háború, energiaválság – kijutott az izgalmakból bőven. Ezek után nem meglepő, hogy a tőzsdéken is elromlott a hangulat, az argentin tőzsdén és néhány kivételen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés