Előfizetői tartalom

Megcsonkították, felforgatták és lefelezték tavaly a tőzsdét - De még így is akadnak jó lehetőségek!

Hiába szakadtak be a tavalyi évben a tőzsdék a jegybankok sorozatos kamatemeléseinek és az egyre erősödő recessziós félelmeknek köszönhetően, egy ilyen baljós környezetben is akadnak örök optimisták, akik egy-egy vállalat részvényében meglátják a szárnyalás lehetőségét. Az ilyen megmondóemberek egyik leghíresebbike Jim Cramer, aki bár elismerte, hogy nehéz időszak vár ránk a tőzsdéken, ám nemrég előrukkolt néhány vállalattal, amelyek részvénye nagyot emlkedhet szerinte az előttünk álló évben. Persze azért fontos kihangsúlyozni, hogy nem feltétlenül kell készpénznek venni a sokak által kritizált műsorvezető ajánlásait, alábbi elemzésünkben azt a három vállalatot nézzük meg közelebbről, amikben mi is láttunk fantáziát.

Mindig találni jó lehetőséget

Jim Cramer a világ egyik leghíresebb gazdasági műsorvezetője a CNBC-nél, a nagy megmondásaitól híres/hírhedt figura a legkilátástalanabbnak tűnő gazdasági környezetben is tud bizakodó hangnemet megütni egy-egy vállalat vagy szektor kilátásaira vonatkozóan, de az sem áll távol a gurutól, hogy kerek perec kimondja: az amerikai jegybank nem az emberek barátja, és nehéz időszak vár ránk a tőzsdéken.

Bár a legutóbbi, kevesebb mint egy hónapja érkező nagy volumenű kinyilatkoztatását az utóbbi témakör mentén tette Cramer, ez viszont nem jelenti azt, hogy ne keresné folyamatosan a befektetési lehetőségeket a piacon - nemrég pedig elő is rukkolt öt vállalattal, amelyek részvénye nagyot emlkedhet szerinte az előttünk álló évben.

Minden választása a Nasdaq Composite tőzsdeindex tagja; bár a technológiai túlsúlyú börze legtöbb részvénye óriásit esett a tavalyi évben, Cramer szerint azonban még mindig vannak itt olyan nevek, amelyek még recessziós környezetben is jól teljesíthetnek.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés