Előfizetői tartalom

Soha vissza nem térő alkalom: verhetetlen befektetésnek tűnik ez az állampapír, egész Európában nincs ilyen

Szinte biztosra vehető, hogy 8,4% lesz a tavalyi átlagos infláció az eurózónában, és már azt is tudjuk, hogy Magyarországon ez a szám 14,5%. Az inflációs adatokat ismerve pedig felmerül a kérdés, melyik inflációkövető lakossági állampapírt érdemes megvenni, vajon a forintos PMÁP vagy az eurós kamatozású PEMÁP lenne a jobb választás? A kamat persze sokat számít a döntésben, de a forint árfolyama talán még többet. Alábbi cikkünkben annak jártunk utána, milyen forint árfolyam mellett érdemes egyik vagy másik papír mellett letenni most a voksunkat.

8,4%-os infláció az eurózónában Az eurózóna decemberi, előzetes inflációs adata szerint az áremelkedés éves mértéke 9,2% volt az előző év decemberéhez képest. Noha az előzetes adatot még kétszer is felülvizsgálja majd az Eurostat, az első becslés általában pontos, a felülvizsgált adatban ritkán látunk eltérést ahhoz képest, és ha van is, az legfeljebb 1-2 tized...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés