Előfizetői tartalom

Sosem láttunk még ilyet, egyszerűen rákattantak a magyarok erre a befektetésre

Decemberben a befektetési alapok közel 360 milliárd forintnyi friss tőkét gyűjtöttek, ennél magasabb pénzbeáramlásra a szektorban eddig még sosem volt példa. Úgy tűnik tehát, hogy a magyar megtakarítások egy jelentős része decemberben ismét a befektetési alapokat mellett tette le a voksát a lakossági állampapírok helyett, ezen belül is elsősorban a kötvényalapok vonzották a friss pénzeket, ahol ugyancsak rekord eredmény született.

Sose történt még olyan, ami decemberben

Nagyot mentek decemberben is a befektetési alapok, a BAMOSZ friss statisztikái szerint a múlt hónapban már közel 9300 milliárd forintnyi vagyont kezeltek, ami egy hónap alatt közel 3%-os, egy év alatt pedig több mint 18%-os vagyonbővülésnek felel meg. Ez ismét új csúcsot jelent a kezelt vagyonban. Az elmúlt éveket nézve legutóbb 2014-ben volt ennél nagyobb arányú vagyonnövekedés 12 hónap alatt a szektorban.

A vagyonnövekedést ezúttal csakis a beáramló friss pénzek hajtották, az adatok szerint

közel 360 milliárd forintnyi friss pénz jött befektetési alapokba, ilyen magas összegre még sosem volt példa. Mindez azt is jelenti, hogy a friss megtakarítások egy jelentős része ismét a befektetési alapok (elsősorban kötvényalapok) mellett tette le a voksát a lakossági állampapírok helyett.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés