Előfizetői tartalom

Magas benzinárak: falnak megyünk teljesen, drasztikus változás kell az adózásban

Mohos Kristóf
Az üzemanyagárstop kivezetése óta ismét a "piac árazza" a hazai benzin-és gázolajárak alakulását, ennek megfelelően hektikusan változó árakat láthattunk a világpiaci olajárak változékonyságával párhuzamosan a magyar benzinkutakon. A hazai kutak régiószinten rekordmagas árait azonban nem csak a Brent típusú kőolaj árfolyama határozza meg, több olyan tényező együttállásáról van szó, amelyek jelentős árfelhajtó tényezőnek bizonyultak és bizonyulhatnak a jövőben egyes energiapiaci szakértők szerint. Az árstop-intézkedés kivezetése után nehezen visszaépülő import mellett a jelenlegi adópolitika problémáiról beszélgettünk többek között Egri Gáborral, a Független Benzinkutak Szövetségének elnökével, de Bujdos Esztert, a Holtankoljak.hu ügyvezetőjét is megszólaltattuk az üzemanyagárak várható alakulásával kapcsolatban. A magyar gazdaság előtt álló főbb energiapiaci kihívásokról a Portfolio jövő kedden, január 31-én este egy külön szakmai rendezvényt is rendez, amelynek részletei itt érhetők el.

Brutális drágulás jöhet? Többek között a nemzetközi olajpiaci trendek és a hazai árstop következményei miatt nem igazán derülátóak a hazai energiapiaci szereplők, Pletser Tamás olajipari szakértő személyében akad olyan szakember is, aki a 800 forintos benzin- és dízelárat sem tartja kizártnak az év második felére vonatkozóan. A Magyar Ásványolaj Szövetség szerint...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái