Előfizetői tartalom

Hol érdemes tankolni, hol most a legolcsóbb a benzin? Mi történik a magyar kutakon?

A hivatalos adatok alapján a régióban jelenleg Magyarországon lehet az egyik legdrágábban tankolni a benzinkutakon, egyedül Ausztria veszi fel a "versenyt" az előkelőnek nem feltétlenül nevezhető pozícióért. A rekordmagas árak kiváltó okairól a tegnapi elemzésünkben már beszéltünk, ezt követően azt jártuk körbe az iparági szereplők közreműködésével, hogy mi állhat a mostanában látott érdekes hazai árképzési dinamika hátterében. Az elmúlt hetekben ugyanis bár jellemzően az olajár-emelkedéssel párhuzamosan nőttek a beszerzési árak, de a kiskereskedelmi áraknál ez nem, vagy csak jóval kisebb mértékben látszódott meg - de mi lehet ennek az oka?

Áraz a piac Az üzemanyagárstop kivezetése óta ismét a "piac árazza" a hazai benzin-és gázolajárak alakulását, ennek megfelelően hektikusan változó árakat láthattunk a világpiaci olajárak változékonyságával párhuzamosan a magyar benzinkutakon. A hazai kutak régiószinten rekordmagas árait azonban nem csak a Brent típusú kőolaj árfolyama határozza meg, több olyan tényező...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés