Előfizetői tartalom

Megjósolta a 2008-as összeomlást - A legújabb tippje nagyon nem jött be

Portfolio
A piaci szereplőket alaposan meglepve Jerome Powell tegnap többször is utalást tett az esetleges kamatvágásokra, a jegybankelnök szavai után eufórikus hangulat alakult ki a tőzsdéken - van viszont egy legendás shortos, aki vélhetően az átlagnál rosszabbul élhette meg az árfolyammozgásokat. A 2008-as összeomlást megjósló Michael Burry az előző napi, azaz a keddi piaczárás után tett közzé egy tweetet, amiben csak egy szó szerepelt: "Eladni."

Nagy rali

Az amerikai jegybank tegnap esti 25 bázispontos kamatemelése még nem okozott nagy meglepetést a piaci szereplők számára, Jerome Powell jegybankelnök szavai azonban bombaként robbantak: Powell

többször is utalást tett az esetleges kamatvágásokra, valamint megemlítette, hogy az infláció vártnál gyorsabb csökkenése esetén a jegybanknak megvannak az eszközei, amelyeket használni is fog.

Powell szavait követően széleskörű részvénypiaci rali vette kezdetét, melynek következtében eldőlt az elmúlt napok legfontosabb részvénypiaci kérdése is, ugyanis a beszűkülést követően az S&P 500 kilépett a közel egy éve tartó csökkenő trendvonalból, amely az időszak során már négyszer is komoly ellenállásként szolgált, de erről egy részletesebb anyag keretein belül is foglalkoztunk. 

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés