Előfizetői tartalom

Eljött végre a bitcoin ideje? Beindult a rali a kriptóknál

Portfolio
Nagyot ugrottak a tegnapi tőzsdei kereskedésben a kriptovaluták mellett a kapcsolódó vállalatok, így a kriptotőzsdék és egyes bankok részvényei is, miután az amerikai tőzsdefelügyelet a befektetők által vártnál enyhébb szabályozói lépést javasolt a kriptotérre vonatkozóan. A szektor egyre javuló megítéléséhez az a körülmény is hozzájárulhatott mostanában, hogy a nagy intézményi befektetők is egyre hangsúlyosabban építik kitettségeiket a vonatkozó vállalatokban.

Nagy rali volt tegnap

A Coinbase kriptotőzsde részvényei mellett nagyot emelkedett a tegnapi kereskedésben a sokszor "bitcoin-proxyként" is emlegetett üzleti szoftvergyártó MicroStrategy jegyzése, de az FTX kriptotőzsdéhez fűződő kapcsolata miatt korábban mélyrepülésben lévő Silvergate Capital kriptobank is valósággal kilőtt tegnap. A Silvergate-el egyébként egy tegnapi elemzésünk keretein belül is foglalkoztunk, egy friss tőzsdefelügyeleti dokumentum alapján a Soros György nevével fémjelzett Soros Fund Management nemrég hevesen shortolni kezdte a vállalatot.

Eközben persze a legfontosabb kriptovaluták is nagyot raliztak, a bitcoin jegyzése közel 11 százalékkal került feljebb, ezzel idén már 48 százalékos a plusz a coinnál,

btcytd

míg az ethereum jegyzése a tegnapi 9,5 százalékos szárnyalást követően már 40 százalékos pluszban áll 2023-ban.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés