Portfolio signature

Visszatérnek a magyarok a lakossági állampapírokhoz? Izgalmas számokkal indult az év

Árgyelán Ágnes
8710 milliárddal zárták a januárt a forintos lakossági állampapírok, ami közel 100 milliárdos növekedést jelent a december végi állományhoz képest. Ha a MÁP+-on múlna, nem lenne ilyen rózsás a helyzet, a papírból ugyanis újfent több százmilliárd forint áramlott ki. Az inflációkövető állampapír és a bónusz papír viszont ezúttal meg tudta fogni a lakossági pénzeket.

8710 milliárddal indult az év

A tavalyi évet jókora mínuszban zárták a lakossági állampapírok, a forintos eszközök állománya akkor egy év alatt 1400 milliárddal 8620 milliárdra csökkent. Ehhez képest

a január inkább pozitív meglepetést hozott, a lakossági papírok állománya ugyanis kissé emelkedni tudott, múlt hónapban 8710 milliárdot kitéve.

Azt a számok most is bizonyítják, hogy nem a Magyar Állampapír Pluszból való pénzkiáramlási ütem csökkenése okozta az enyhén pozitív változást az állományban, a hajdani szuperállampapírból ugyanis januárban is súlyos százmilliárdok folytak ki.

Kedves Olvasónk!

Ez az elemzés a Portfolio Signature cikkei közé tartozik. A cikk folytatódik, de csak egyedi előfizetéssel olvasható.

A Signature tartalmakhoz való hozzáférés díja havi előfizetéssel 2 490 forint. Az éves előfizetés díja 29 845 forint. Ha még nincs előfizetésed, az alábbi gombra kattintva könnyedén és gyorsan csatlakozhatsz a Signature előfizetői programunkhoz.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések