Előfizetői tartalom

Visszatérnek a magyarok a lakossági állampapírokhoz? Izgalmas számokkal indult az év

8710 milliárddal zárták a januárt a forintos lakossági állampapírok, ami közel 100 milliárdos növekedést jelent a december végi állományhoz képest. Ha a MÁP+-on múlna, nem lenne ilyen rózsás a helyzet, a papírból ugyanis újfent több százmilliárd forint áramlott ki. Az inflációkövető állampapír és a bónusz papír viszont ezúttal meg tudta fogni a lakossági pénzeket.

8710 milliárddal indult az év

A tavalyi évet jókora mínuszban zárták a lakossági állampapírok, a forintos eszközök állománya akkor egy év alatt 1400 milliárddal 8620 milliárdra csökkent. Ehhez képest

a január inkább pozitív meglepetést hozott, a lakossági papírok állománya ugyanis kissé emelkedni tudott, múlt hónapban 8710 milliárdot kitéve.

Azt a számok most is bizonyítják, hogy nem a Magyar Állampapír Pluszból való pénzkiáramlási ütem csökkenése okozta az enyhén pozitív változást az állományban, a hajdani szuperállampapírból ugyanis januárban is súlyos százmilliárdok folytak ki.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés