Előfizetői tartalom

Erős harapófogóban a magyar állampapírok? Felbolydult hirtelen a piac

Sikertelen aukciók, elszálló hozamok – amikor ilyesmikről hallunk az állampapírpiacon, azok általában nem jó jelek. Az utóbbi hetekben a magyar piacon egymástól függetlenül két aggasztó tendencia jelent meg: egyrészt az MNB diszkonkötvényének változtatása kiszívja a keresletet a rövid oldalról, emiatt a felkínált diszkont kincstárjegyek nem is keltek el, másrészt van egy romló globális környezet, a befektetők hamar lemészárolták a januári bikát a kötvénypiacon. A kettő kombinációja pedig nem sok jót tartogat a magyar állampapírok számára.

Elszálló hozamok, sikertelen aukciók – Mi történt? Szokatlanul sok a sikertelen aukció az utóbbi hetekben a magyar állampapírpiacon, ráadásul főleg a rövid oldalon, ez pedig általában nem szokott sok jót jelenteni. Persze korai lenne még finanszírozási szempontból aggódni, de rég láttunk ekkora felbolydulást. Február eleje óta a különböző aukciókon az ÁKK összesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés