Előfizetői tartalom

Újra van remény – Száguld a Telekom a tőzsdén

Portfolio
Mit szeretnének a Telekom befektetői? Magasabb osztalékot. Megkapták? Igen! Mit csinál erre az árfolyam? Hát száguld!

Évek óta az a sztori a Magyar Telekomnál, hogy a kisbefektetők verik az asztalt, hogy a cég fizessen magasabb osztalékot, a menedzsment pedig különböző okokra hivatkozva a potenciálistól jóval elmaradó osztalékot fizet. Járhatna, de nem jut. Pedig lehetne több az annyi, a korábban figyelt szabad cash flow tavaly 51 milliárd forint volt, idén pedig már 60 milliárd forint lehet, hüvelykujj szabály szerint ha durván egymilliárd Telekom részvénnyel számolunk, akkor részvényenként akár 50-60 forint is lehetne az osztalék. Ehelyett a Telekom menedzsmentje egy korrigált adózott eredményhez köti az osztalékot, és annak bizonyos százalékát fizeti ki. Ez az elmúlt években részvényenként 15 forint volt plusz a saját részvény vásárlások. A tavalyi eredmény után viszont már közel 31 forint osztalékot fizetne a Telekom, ami durva ugrás, és így újra van arra remény, hogy szépen felfelé kússzon az osztalék a következő években is. Ezt kezdték el beárazni a befektetők, meg is ugrott az árfolyam!

Ha a jelenlegi, közel 7 százalékos emelkedés a zárásig kitartana, azzal a mai nap bekerülne a Magyar Telekom történetének 20 legnagyobb napi emelkedése közé.

Kilőtt a Magyar Telekom árfolyama a csütörtöki kereskedésben, miután a cég tegnapi gyorsjelentése több fontos információt tartalmazott, amelynek örülhetnek a befektetők:

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés