Előfizetői tartalom

Nagy ütést kaptak a nyugdíjra gyűjtők, de ilyet még nem láttunk

Kicsit fellélegezhettek a nyugdíjra gyűjtők, miután a tavalyi utolsó negyedévben sikerült valamekkora befektetési nyereséget is zsebre tenniük a nyugdíjpénztáraknak. Ettől függetlenül az egész évet uraló negatív hangulat rányomta a bélyegét a teljesítményekre, az önkéntes- és magánnyugdíjpénztári szektor is mínuszban zárta az évet. Van viszont egy jó hír is: a gyér hozamok ellenére soha nem fizettek még be olyan magas hozzájárulást az önkéntes pénztári tagok éves szinten, mint amennyit tavaly.

Év végén levegőhöz jutottak a pénztárak A tavalyi utolsó negyedévben sikerült kievickélnie a nyugdíjpénztáraknak a mély vízből, az MNB friss adatai szerint az októbertől decemberig tartó időszakban már nyereséget értek el befektetéseiken a nyugdíjkasszák. Ettől függetlenül az egész évet tekintve így is veszteséggel zártak a nyugdíjpénztárak, köszönhetően annak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés