Előfizetői tartalom

Rögzített áron kapni az energiát? - Életbe lépnek az első szerződések Magyarországon

MTI
Megkezdődött a teljesítése annak a zöldáram-vásárlási megállapodásnak, amelynek keretében a Nap Nyrt. hosszú távon biztosítja egy termelő vállalat villamosenergia-szükségletének egy részét - erről beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján Földvári Gábor, a vállalat vezérigazgatója. A tőzsdei vállalatok közül a Nap lehet az első, aki ilyen konstrukcióban köt szerződést. Magyarországon az egyik első és legnagyobb cPPA szerződés még tavaly márciusban született meg az ID Energy Group és a baranya megyei Királyegyházán cementgyárat működtető Lafarge között.

Az orosházi gépipari céggel, a mintegy háromezer embert foglalkoztató Linamar Zrt.-vel egy hónappal ezelőtt kötött, úgynevezett Power Purchase Agreement (PPA) szerződés Földvári Gábor elmondása szerint az (egyik) első ilyen magyarországi megállapodás, de valószínűleg egyre több cég fogja választani a közeljövőben ezt a megoldást. Közölte: a szerződés tíz évre szól...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái