if. Chikán Attila, az Alteo Nyrt. vezérigazgatója
Befektetés

Megválik részesedése felétől az Alteo cégvezére

Portfolio
A BÉT oldalán közölte a befektetőkkel az Alteo, hogy az igazgatóság két tagja, köztük a vezérigazgatói pozíciót betöltő Chikán Attila is nagy mennyiségben adott el részvényeket a vállalatban, azon a részvényenkénti árfolyamon, amit a Mol kínált többedmagával egy kötelező nyilvános vételi ajánlat keretein belül a részvényekért a befektetőknek. Korábban a hivatalos kommunikációban nem javasolta az igazgatóság a befektetőknek az ajánlat elfogadását, többek között azért sem, mert a független szakértői értékelés a részvények értékét jóval magasabbra becsülte, mint az ajánlati ár.

A Budapesti Értéktőzsde oldalán számolt be a következő tranzakciókról az Alteo - március 13-án, kereskedési helyszínen kívül

  • Chikán Attila, a vállalat vezérigazgatója 3040 forintos részvényenkénti árfolyamon 150 000 darab törzsrészvényt adott el, így a cégvezér tulajdonában 150 967 darab Alteo törzsrészvény maradt.
  • Kovács Domonkos, a vállalat vezérigazgató-helyettese 3040 forintos részvényenkénti árfolyamon 74 767 darab törzsrészvényt adott el, így a tulajdonában 74 768 darab Alteo törzsrészvény maradt.

Egyik ügylet sem függ össze részvényopció-programmal.

Korábban már többször is beszámoltunk róla, hogy a Mol RES Investments többedmagával kötelező nyilvános vételi ajánlatot tett az Alteo által kibocsátott összes törzsrészvény vonatkozásában, az ajánlatot nemrég a szerb versenyhatóság is jóváhagyta, így valamennyi, az ajánlatban meghatározott versenyhatósági engedélyt megkaptak a felek. Bő egy hónapja az Alteo közzétette a vállalat igazgatóságának véleményét a kötelező nyilvános vételi ajánlat kapcsán, az igazgatóság a rendelkezésére álló dokumentumok és információk alapján

NEM JAVASOLTA AZ AJÁNLAT ELFOGADÁSÁT,

többek között azért sem, mert a független szakértői értékelés a részvények értékét jóval magasabbra becsülte, mint az ajánlati ár. Az ajánlati ár részvényenként 3040 forinton lett meghatározva, annyin tehát, amennyin most eladott a két igazgatósági tag.

alteote

Címlapkép: Portfolio

Találd meg a neked való befektetési alapot!
Putyin-Hszi Jinping talalkozo Moszkva
tankok tankok harckocsi stock
idős, nyugdíjas, ház, terasz, napsütés, kert
Tematikus PR cikk
2023. május 4.
Hitelezés 2023
2023. május 10.
Gen Z Fest 2023
2023. április 25.
Sustainable Tech 2023
2023. április 18.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Portfólió menedzser

Portfólió menedzser
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Mit mutatnak a grafikonok? Hogyan lehet a technikai képet egy értékalapú befektető szemléletével ötvözni?
Ez is érdekelhet
GettyImages-1364634066