Előfizetői tartalom

Szakadnak az energiaárak, mi áll a háttérben?

Portfolio
A Silicon Valley Bank március 10-i bedőlése óta elképesztő kilengéseket láthatunk a világ tőzsdéin, és míg a vezető részvényindexek hol a földbe állnak a bankválság recessziót előidéző potenciálja miatt, hol kilőnek az amerikai jegybank enyhülését előirányozva, addig az energiapiacon egyértelműen lefelé indult el a menet. A gázár és az áramár beesése mellett a legnagyobb mértékben az olajat ütötték meg a befektetők, ennek viszont a bankválság mellett más okai is vannak. De mire lehet számítani a jövőben, hogyan fog alakulni a kereslet és a kínálat a "fekete arany" iránt egy esetleges recessziós környezetben, milyen árfolyamra számítanak a legbizakodóbb elemzők?

Nagy esésben az energiaárak

 Az elmúlt hetekben meredek esésnek indultak a globális energiaárak, a földgáz ára a holland TTF gáztőzsdén reggel benézett már a megawattóránkénti 40 eurós szint alá is, jelenleg kevéssel van csak efölött az érték fölött az árfolyam,

ngeu_com (27)

ilyen alacsonyan

utoljára 2021 augusztusában, azaz jóval az orosz-ukrán háború kitörése előtt

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái