Előfizetői tartalom

Jön az új inflációkövető állampapír! Mutatjuk a részleteket

Mérföldkőhöz ért a magyarok immár kedvenc lakossági állampapírja: februárban a Prémium Magyar Állampapír állománya átlépte az 5000 milliárd forintot. Ezzel már közel háromszor annyi megtakarítást tart itt a lakosság, mint a hajdani szuperállampapírban. Van itt más is: időközben megjelent az új, 7 éves PMÁP kiírása is, ez március 27-től lesz megvásárolható.

Itt az új prémium állampapír Az ÁKK friss közlése szerint lezárja a 2030/I elnevezésű, 7 éves PMÁP értékesítését, a papírból március 24-ig lehet még vásárolni. Az új konstrukció 2030/J néven fut majd, hasonló feltételekkel, mint elődje: 7 éves lejáratú, az előző éves átlagos inflációra (ami jelen esetben a tavalyi 14,5%) 1,5% kamatprémiumot fizető papír lesz....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés