FONTOS Izrael döntött: indul az ellencsapás, Irán szörnyű bosszúval fenyegetőzik
 
Előfizetői tartalom

Fontos változást hirdetett a nyugdíjaknál Kína, de a külföldi alapkezelőket kiszorították belőle

Portfolio
Kínában tavaly indult először útnak a magánnyugdíj-pillér, egyelőre kísérleti jelleggel, Peking azonban gondoskodott arról, hogy a hazai bankok és alapkezelők nyerjék el az új ügyfelek túlnyomó többségét egy olyan piacon, amely akár 1,7 ezermilliárd dollárra is nőhet. A globális vállalatok, köztük a BlackRock és a Fidelity International csak lassan tudnak ezen a piacon teret nyerni – számol be a hírről a Bloomberg.

A Bloomberg cikke megjegyzi, hogy az alacsony kezelt vagyonra hivatkozva a legtöbb külföldi alapkezelőt eddig kizárták a 36 városban zajló kísérleti programokból, aminek így az olyan bankok, mint az Industrial & Commercial Bank of China és a China Merchants Bank voltak a legfőbb nyertesei. Az előírás szerint csak azok a nyugdíjcélú termékek felelhetnek meg a követelményeknek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés