Előfizetői tartalom

A számok nem hazudnak: kiderült, mennyi pénze van a magyaroknak

Árgyelán Ágnes
Az egész EU-ra kiterjedő háztartási vagyonfelmérés adatai alapján a magyarok nettó átlagvagyona a sor végén kullog, jó hír viszont, hogy évről évre emelkedik. Az MNB legfrissebb adatai rávilágítanak arra, hogy a legfelső 10%-ba tartozók átlagvagyona családonként megközelítette a 190 millió forintot, míg a legszegényebbek átlagvagyona egymillió forintos mínuszban volt. Hasonló vagyoni koncentráció figyelhető meg más európai országokban is, itt viszont érdekes, hogy az életkor előrehaladtával a háztartások medián vagyona is emelkedik, nem úgy a magyaroknál.

A leggazdagabb magyar családoknak 189 milliója van Az MNB tavaly tette közzé a háztartási vagyonfelmérés előzetes, 2020-as adatait, ebből többek között kiderül, hogy a legfelső 10%-ba tartozók átlagvagyona családonként megközelítette a 190 millió forintot, míg a legszegényebbek átlagvagyona egymillió forintos mínuszban volt (mivel a kötelezettségek (hitelek és egyéb...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái