Előfizetői tartalom

Leleplezzük a lakástakarékokat és a nyugdíj-megtakarításokat: mit ér a 20-30%-os jóváírás?

Az éppen reneszánszukat élő piaci, állami támogatás nélküli lakástakarékoknál, valamint a nyugdíjcélú megtakarítások 20%-os adójóváírásainál egyaránt beleeshetünk abba a hibába, hogy az ilyen típusú termékeknél megtalálható befizetésarányos kiegészítést úgy tekintjük, mintha ugyanekkora többlethozamot biztosítanának. A valóság azonban az, hogy hosszabb futamidejű a megtakarításunk, a bónuszok annál kisebb tényleges, vagyonarányos megtérülést jelentenek. Megnéztük, melyik terméknél hogyan működik a befizetésarányos kiegészítés, és az valójában mekkora nyereséget jelent.

Gen Z Fest 2023 Szeretnéd tudni, melyik a legjobb megtakarítási forma? Gyere el a Portfolio közelgő Gen Z Fest 2023 konferenciájára, ahol minden pénzügyi kérdésedre választ kaphatsz! Részletek és jelentkezés itt: Információ és jelentkezés Jelenleg kétféle termék nyújt befizetésarányos kiegészítést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés