Előfizetői tartalom

Ilyen még nem volt: hamarosan jön a 20% feletti lakossági állampapír Magyarországon?

Miközben az MNB még 15%-19,5% közé várja az idei átlagos inflációt, egyes hazai piaci szakértők szerint ez inkább 19,5% körül alakulhat, ami azt is jelenti, hogy olyasminek lehetünk szemtanúi hamarosan, aminek ebben az évezredben soha: a 20% feletti kamatozású lakossági állampapírnak. Ezzel pedig jövőre már komoly reálhozamot is zsebre tehetnek a befektetők.

19,5% lesz az idei infláció? Ahogyan arról korábban is írtunk, az MNB legfrissebb inflációs előrejelzése szerint idén 15-19,5% között lehet az éves átlagos infláció mértéke, azonban az eddigi adatok inkább azt mutatják, hogy ennek a sávnak a felső része a reálisabb, és hasonlóképp gondolkodnak erről egyes piaci elemzők is. A hazai nagybankok és gazdasági elemzőcégek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés