Előfizetői tartalom

Kiderült: a magyar gazdagok is ráharaptak a 18%-os kamatot adó kiskapura

Márciusban gyakorlatilag véget vetett a kormány az MNB diszkontkötvényén keresztüli, 18% körüli hozamszerzési lehetőségnek, de amíg tartott, sokan igyekeztek kihasználni a lehetőséget, köztük a magyar privátbanki ügyfelek is. Erre lehet következtetni az MNB számaiból, ami azt mutatja, hogy februárban több mint 15 milliárdnyi diszkontkötvény került a magyar háztartásokhoz. Sőt, vannak olyan hazai szereplők, akik valamilyen szinten továbbra is hozzáférnek az értékpapírhoz.

Kiknél landolt az MNB diszkontkötvénye? Az MNB legfrissebb, februári értékpapír statisztikái többek között az MNB által kibocsátott, hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok adatait is tartalmazzák, ebből pedig kiderül, hogy február végén közel 1400 milliárdnyi diszkontkötvény volt kint a piaci szereplőknél. Ebből a legnagyobb összeg, közel 500 milliárd az egyéb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés