Előfizetői tartalom

Menekül a tőzsdéről a sztárbefektető, de bemutatott két váratlan húzást

Amerikai államcsőd, a pénzügyi rendszer összeomlása, bankválságok - finoman szólva sincs könnyű dolga a mai bizonytalan makrogazdasági környezetben a befektetőknek, egy ilyen helyzetben értékelődik talán fel leginkább a "nagy öregek" tapasztalata, ilyenkor egyre nagyobb figyelem fordul a több válságot is megélt, veterán befektetési guruk tőzsdei lépéseire. A világ legnagyobb fedezeti alapját vezető Ray Dalio pontosan egy ilyen figura, aki a legfrissebb dokumentumok alapján igencsak pesszimistán látja a részvénypiaci helyzetet, kis túlzással állítható, hogy szinte már "menekül" a tőzsdéről az általa menedzselt Bridgewater Associates. De egy ilyen környezetben is akadnak olyan vállalatok a piacon, amikbe a Dalio szerint egyre sötétebb makrogazdasági kilátások ellenére érdemes lehet most befektetni - elemzésünkben megnéztük, hogy milyenek a kilátások a guru legújabb kiszemeltjeinél.

"Menekül" a piacról Ray Dalio?

Sorra teszik közzé az első negyedéves részvénypiaci ügyleteikről szóló beszámolókat a befektetői világ nagyágyúi, a legközelebbről figyelt guruk tekintetében azt lehet egyelőre elmondani, hogy az amerikai regionális bankoknál látott felbolydulás apropóján jelentősen csökkentették kitettségüket a szektor vállalataiban, többek között a Warren Buffett által menedzselt konglomerátum, a Berkshire Hathaway is aktív eladója volt a bankrészvényeknek az idei első negyedévben.

Természetesen nem a Berkshire volt egyébként az egyetlen nagy presztízsű befektetési alap, ami nagy mennyiségben adott el bankpapírokat a január-március közötti hónapokban, a legfrissebb tőzsdefelügyeleti dokumentumok alapján a világ legnagyobb fedezeti alapjának számító

BRIDGEWATER ASSOCIATES MINTEGY 180 MILLIÓ DOLLÁR ÉRTÉKBENCSÖKKENTETTEKITETTSÉGÉT A SZEKTOR IRÁNYÁBAN,

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés