Előfizetői tartalom

Katasztrofális pénzügyi összeomlás jön a sztárbefektető szerint

Mohos Kristóf
Két héten belül eljöhet az a pont, amikor az amerikai kormány képtelen lesz kifizetni a számláit és beüt az államcsőd, ez a szakértők egybehangzó véleménye szerint beláthatatlan következményekkel járna. A fizetésképtelenséget minden erővel igyekeznek elkerülni a legmagasabb szinteken, egyre inkább közelednek az álláspontok az adósságplafon megemeléséről a demokraták és a republikánusok között - de van itt egy komoly bökkenő, legalábbis Ray Dalio szerint. A világ legnagyobb hedge fundját menedzselő veterán guru szerint rövid távon meg fogják oldani a krízist a döntéshozók, az adósságplafon újabb megemelése viszont azt fogja jelenteni, hogy az adósságnak nem lesz értelmes korlátja, ez pedig végül katasztrofális pénzügyi összeomláshoz fog vezetni.

Pénzügyi összeomlás lesz a vége "Az adósságplafon megemelése, ahogyan azt a Kongresszus és az elnökök már többször megtették és valószínűleg ezúttal is meg fogják tenni, azt fogja jelenteni, hogy az adósságnak nem lesz értelmes korlátja. Ez végül katasztrofális pénzügyi összeomláshoz fog vezetni. - így fogalmazott Ray Dalio milliárdos befektető, a világ legnagyobb...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái