Előfizetői tartalom

Magas kockázat, óriási hozam - Erre a két részvényre érdemes odafigyelni!

Jim Cramer, a CNBC műsorvezetője tegnap az úgynevezett "junior" növekedési részvényekről osztotta meg a véleményét, vagyis azokról a fiatal vállalatokról, amelyek magasabb kockázatot jelenthetnek a befektetők számára, de komoly potenciállal rendelkeznek és akár óriásit is lehet velük kaszálni később. Elemzésünkben két, a guru által érdekesnek talált részvényt nézünk meg közelebbről.

Magas kockázat, magas hozam!

Jim Cramer a kis, gyorsan és dinamikusan növekvő vállalatok papírjait nevezi "junior" növekedési részvényeknek, mert szerinte természetükből fakadóan ezek tökéletesek a fiatal befektetők számára. Amint azt februárban a Miami Egyetem hallgatóinak is elmondta, a fiatalabb befektetők szerinte megengedhetik maguknak, hogy nagyobb kockázatot vállaljanak; míg a nyugdíjasok talán bölcsen teszik, ha óvatosan bánnak a megtakarításaik befektetésével, addig a fiatal befektetőknek bőven van idejük kijavítani a hibáikat, és kivárni, amíg ezek a feltörekvő vállalatok teret nyernek és kibontakoznak a piacokon.

"Általában nem töltünk sok időt azzal, hogy ezekre a magasabb kockázatú vállalatokra koncentráljunk" - mondta Cramer. "De ma este meg akarom törni a formát és azokról a részvényekről szeretnék beszélni,

amelyekről előbb-utóbb kiderülhet, hogy hatalmasak lesznek - már persze ha egyáltalán lesz belőlük valami

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés