Előfizetői tartalom

Kijózanító szintre süllyedt a hajdani szuperállampapír, a háttérben a magyarok egy másik kedvence tör előre

Továbbra sem tudja tartani a versenyt a hajdani szuperállampapír a mostani kamat- és inflációs környezettel, április végén már csak 1457 milliárd forint maradt a konstrukcióban, ami közel 4 éves mélypontnak felel meg. Mindeközben a Prémium Magyar Állampapír iránti kereslet töretlen, a háttérben pedig egyre csak jön fel egy állampapír, ami még csak nem is kifejezetten lakossági konstrukció.

Közel 9 ezer milliárd forint lakossági állampapírokban

Az áprilisra vonatkozó statisztikák szerint összesen több mint 8953 milliárd forintnyi megtakarítás volt a forintos lakossági állampapírokban múlt hónapban, ez 68 milliárddal több, mint a március végi adat, és mintegy 334 milliárdos növekedést jelent a tavaly év végi állományhoz képest.

Szenved a MÁP+, a PMÁP népszerűsége töretlen

Az elmúlt hónapok trendje továbbra is folytatódik:

a lakossági állampapírok közül a MÁP+ szenved a leginkább, hónapról hónapra több száz milliárd forint áramlik ki a konstrukcióból.

A cikk tartalmából:

  • Közel négy éves mélypontra esett a MÁP+ állománya áprilisban.
  • Mindeközben a PMÁP népszerűsége töretlen, a május új rekordot is hozhat most, hogy jönnek a rosszabb feltételekkel bíró új sorozatok.
  • Van itt még egy állampapír, amire nagyon rákattantak a magyarok, és ez nem lakossági konstrukció.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés