Előfizetői tartalom

Hernádi Zsolt: csodára van szükség, még soha nem voltunk ilyen helyzetben

A Corvinus egyetemen tartott nemrég előadást Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója, a téma a dekarbonizáció és a zöld átállás, valamint az olajipar jövője volt. Mondanivalóját az energiaátmenet nehézségeire, a hatályban lévő EU-s dekarbonizációs célok elérésének akadályaira fókuszálva építette fel, a szakember négy blokkra szedve, négy tanulság és konklúzió mentén igyekezett választ adni arra a kérdésre, hogy „elég-e az”, amit most teszünk a dekarbonizációért, illetve arra a kérdésre, hogy mit kellene még tenni annak érdekében, hogy csodával határos módon sikerüljön teljesíteni a vállalásokat.

Hernádi Zsolt az előadása során elsősorban a zöld átmenet kihívásairól értekezett – természetesen testhez álló a téma a Mol-vezér szerint, ugyanis a szén-dioxid-kibocsátás mintegy kétharmada az energiaszektorból érkezik, ennél fogva valóban ez az az iparág, ahol a rendkívül ambiciózus EU-s célok elérése érdekében komoly erőfeszítésekre, már-már csodára van szükség. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés