Előfizetői tartalom

Valami nagyon bűzlik a bankbetéteknél, csúnyán kilóg a sorból Magyarország

Az egész régióban a magyar bankok fizetik a legalacsonyabb kamatot a lekötött lakossági betétekre a bankközi kamatokhoz képest. Nem volt mindig így: az átárazódás az utóbbi időben feleakkora volt, mint amit az elmúlt két évtized tapasztalatai alapján a kamatkörnyezet emelkedése miatt várni lehetett volna – állapította meg az MNB friss Pénzügyi stabilitási jelentése, feltárva a jelenség okait is.

Csúnyán lemaradtak a lakossági lekötött betéti kamatok A kereskedelmi bankok forrásgyűjtésében rendkívül fontosak a betétek: a bankok mérlegében lévő lakossági és vállalati betétek állománya 2022 végén 28 ezer milliárd forintot tett ki, ami a 73 ezer milliárd forintos – nem konszolidált – forrásállomány közel 40 százalékát jelenti – állapította meg a jegybanki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés