Előfizetői tartalom

Váratlan és kötelező lépéssel terel brutális összegeket a kormány az állampapírokba

A Magyar Közlöny friss száma szerint módosul a befektetési alapokat szabályozó törvény. Ennek egy része már ismert volt, legalábbis az, hogy egyes alapok esetében előírják a legalább 60%-os értékpapírsúlyt, az viszont újdonság, hogy a befektetések döntő részét gyakorlatilag állampapírokra korlátozza le az érintett befektetési alapoknál a kormány.

Előzmények A befektetési alapok piacán már a közelmúltban is vezetett be intézkedéseket a kormány: 1. tavaly december 1. óta a bankok nem fizethetnek nekik a náluk tartott betétekre nagyobb kamatot a 3 hónapos hátralévő futamidővel forgalomba hozott diszkont kincstárjegy legutóbbi aukciós átlaghozamánál. 2. Március végén megtiltották a 18%-os kamatot elérhetővé tevő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés