Előfizetői tartalom

Mi történik az olaj piacán? Mire számíthatunk holnaptól?

A holnapi amerikai kamatdöntéshez közeledve egyre szélsőségesebb mozgásokat láthatunk a tőzsdéken kívül az olaj piacán is, ma éppen meredek emelkedésben van a Brent és a WTI árfolyama is. De mi okozza a mai emelkedést, és mégis mire lehet számítani a holnapi, várva-várt döntést követően?

Ma emelkednek az olajárak

Idén eddig elképesztő bizonytalanság figyelhető meg az olajáraknál, jelentős kilengések mentén alakultak az elmúlt szűk hat hónapban a nyugati benchmark termékeknek, azaz a Brentnek és az amerikai WTI-nek az árai, az elmúlt napokban pedig egy nagyon éles esés bontakozott ki a piacon, ennek következtében mindkét nyugati olajtípusnál több, mint 14 százalékos mínuszról lehet beszámolni 2023-ra vonatkozóan.

Igaz,

ma valamelyest visszapattantak és emelkednek a jegyzések,

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés