Előfizetői tartalom

Kik nyerték meg a szocho-háborút? Lássuk a listát

Júliustól él az új szocho, nem véletlen, hogy júniusban, az utolsó szocho-mentes hónapban rekord kereslet mutatkozott a befektetési alapok iránt. Mostani cikkünkből kiderül, hogy elsősorban az OTP és az MBH alapjai profitáltak a legtöbbet a frissen beáramló pénzekből, ugyanakkor a hozamokat nézve azok jártak eddig a legjobban, akik elsősorban a magyar tőzsdére fektető alapokat választották. Az alapkezelés jövőjével részletesen is foglalkozunk szeptember 20-ai Future of Finance konferenciánkon, nem érdemes lemaradni róla!

Milyen kihívásokkal és lehetőségekkel néznek szembe a hazai alapkezelők, milyen lesz a jövő befektetési alapja? Többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ a Portfolio szeptember 20-ai Future of Finance konferenciáján. Jelentkezz még ma!

Mint ahogy arról számos cikkünkben beszámoltunk, júliustól él az új szocho-szabályozás, amely többek között előírja, hogy a nyilvánosan forgalmazott befektetési jegyek visszaváltásából/értékesítéséből származó jövedelmet az eddigi 15%-os személyi jövedelemadó (kamatadó) mellett további 13%-os szociális hozzájárulási adó fizetési kötelezettség terheli, ha azokat július 1-jén, vagy azután vásárolja valaki.

Így a hozam teljes adóterhelése 28%-ra nő (kivételt képeznek a szocho alól az ingatlanalapok).

Voltak más, a befektetési alapok piacát érintő kormányzati döntések is, nem véletlen, hogy júniusban történtek változások az alapkategóriákon belül, erről részletesebben itt írtunk:

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés