Előfizetői tartalom

Több százmilliárdot vár a lakosságtól a magyar állam

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az eredeti 3409 milliárd forintról 4113 milliárd forintra emelte a központi költségvetés finanszírozási igényét a kormány, ezen belül az adósságkezelő több mint 400 milliárddal növelte a lakossági kibocsátási tervet is. A lépést a várakozásokat meghaladó kereslettel indokolják, az eddigi havi értékesítési számok alapján pedig meglehet a kitűzött cél.

Hétfőn este jött a hír, hogy az eredetileg 3409 milliárd forintos finanszírozási igényt az adósságkezelő most 700 milliárd forinttal emelte meg, ami a GDP nagyjából 0,9 százaléka. Kapcsolódó cikkünk 2023. 09. 04. Bréking! 700 milliárd forinttal több pénzre lesz szüksége idén Magyarországnak Ezen belül külön kitérnek a lakossági állampapírpiacra, ez esetben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés