Előfizetői tartalom

Megvan a tőzsdei őrület egyik legnagyobb vesztese? Hulló kés, vagy van még visszaút?

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed szerda esti közleménye alaposan elrontotta a hangulatot a nemzetközi tőzsdéken, ennek következtében pedig a legnépszerűbb papírok is erős nyomás alá kerültek, ez alól nem volt kivétel az idei év legnagyobb tőzsdei sztárjának számító AI-szektor sem. A romló kilátások és a befektetői eufória háttérbe szorulásával pedig az egyik legfontosabb szereplőnek, az AMD-nek a jegyzése is bezuhant, ezzel az árfolyam már több mint negyedével csökkent az elmúlt hónapokban. Ennek apropóján megnéztük, hogy vajon érdemes-e belenyúlni a "hulló késbe", vagy újabb zuhanásra lehet számítani a tech-óriásnál? Többek között a mesterséges intelligenciához köthető befektetésekről is szó lesz a Portfolio Signature Online Klubján.

Az ukrajnai háború, a lassan múló energiaválság és a tartósan magas infláció árnyékában menetelnek egyre feljebb a részvénypiacok idén, nem könnyű eldönteni azok között a vitát, akik bika piacról és akik medve piaci raliról beszélnek. A tőzsdei optimizmust a mesterséges intelligencia körüli hype és a chiptuning is hajtja, nagy kérdés, hogy meddig még. Meghívott szakértőinkkel arról beszélgetünk, hogy mik most a nagy sztorik a tőkepiacokon, mik a piacnak azon szegmensei, amik már drágák, mik azok, amik még olcsók, miben van most fantázia, hol vannak a kockázatok, és természetesen, hogy mibe érdemes most fektetni? Jön a PORTFOLIO SIGNATURE ONLINE KLUB – Egyedi tartalmak után exkluzív események Signature előfizetőknek.

Mit mutat a grafikon?

Az AMD papírjai az idei évben még mindig 48 százalékos pluszban vannak, annak ellenére, hogy a júniusban elért 132 dolláros csúcsról már több mint 27 százalékkal került lejjebb a papír. Július vége óta a legfőbb ellenállást az alábbi grafikonon kék színnel jelölt 50 napos mozgóátlag jelentette, a fokozatosan erősödő eladói nyomás következtében pedig a tegnapi eséssel már a lélektani szempontból fontos 100 dolláros szintet is letörte az árfolyam, ami egy meghatározó szint volt az előző hónapokban, hiszen amíg legutóbb augusztusban és szeptemberben rövid ideig támaszként, addig februárban és májusban ellenállásként szolgált, így tehát

mindenképpen egy fontos szintről beszélhetünk, ami alatt tovább gyorsulhat az esés.

amd0922

Ebben az esetben

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés