Előfizetői tartalom

Szakadék szélén a Tesla - Van még visszaút Musknak?

Rendkívül hektikusan alakult idén a Tesla részvényárfolyama, nagyon komoly kilengések mentén azonban így is több mint duplázott az árfolyam. Adódik a kérdés, hogy egy ilyen menetelést követően mit gondolnak az elemzők a kilátásokról? A múlt pénteki bezuhanás kapcsán egy nagyon fontos szinthez ért el a jegyzés, mondhatni, hogy meghatározó pillanat érkezett el a Tesla részvényénél - innen mégis merre tovább? Többek között az amerikai részvénypiacokról is szó lesz a Portfolio Signature Online Klubján.

Az ukrajnai háború, a lassan múló energiaválság és a tartósan magas infláció árnyékában menetelnek egyre feljebb a részvénypiacok idén, nem könnyű eldönteni azok között a vitát, akik bika piacról és akik medve piaci raliról beszélnek. A tőzsdei optimizmust a mesterséges intelligencia körüli hype és a chiptuning is hajtja, nagy kérdés, hogy meddig még. Meghívott szakértőinkkel arról beszélgetünk, hogy mik most a nagy sztorik a tőkepiacokon, mik a piacnak azon szegmensei, amik már drágák, mik azok, amik még olcsók, miben van most fantázia, hol vannak a kockázatok, és természetesen, hogy mibe érdemes most fektetni? Jön a PORTFOLIO SIGNATURE ONLINE KLUB – Egyedi tartalmak után exkluzív események Signature előfizetőknek.

Mi mozgatta idén az árfolyamot?

A következő fontosabb események mozgatták a Tesla részvényárfolyamát idén:

  • 2023 elején komoly árháborúba kezdett és jelentős árcsökkentést foganatosított járműveinél a Tesla azzal a céllal, hogy piaci részesedést szerezzen, különösen Kínában - ennek eleinte nagyon örültek a befektetők, komoly ralit láthattunk a részvénynél február közepéig.

  • Ekkor azonban Musk bejelentette, hogy egyes modellek esetében hosszú idő után ismét áremelést hajt végre a Tesla, azt követően, hogy számottevően növelni tudta részesedését a kínai piacon, és a kereslet is jócskán megnövekedett a kedvezőbb árazás következtében. Ezzel meg is torpant a Tesla árfolyamának év eleji menetelése, és egy kisebb-nagyobb kilengések mentén zajló oldalazás vette kezdetét, ami során újabb áremelések borzolták a befektetők kedélyét.
  • Az igazi rali május közepén rajtolt el,

    Miről szól még ez a cikk?

    • Nagyot ralizott idén a Tesla, de mi hajtotta az őrületet?
    • A pénteki esést követően kulcsfontosságú szintre ért a jegyzés - Szárnyalás vagy zuhanás jön?
    • Mit mondanak az elemzők, milyenek a Tesla kilátásai? Től drága most a részvény?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés