Előfizetői tartalom

Újabb háború robbant ki - Ide menekül most a pénz

A hétvégén kitört az izraeli-palesztin háború, amire azonnal érkezett is a rövid életű zsigeri pánikreakció a tőzsdéken, a befektetők állampapírba és nemesfémekbe menekültek, de persze a hadi részvények is jó menedéknek bizonyultak. Van azonban egy szektor, aminek a vállalatai ugyancsak nagyot profitálhatnak a bizonytalan geopolitikai helyzetből, a tegnapi nap folyamán mégsem volt akkora tolongás a befektetők felől a szektor részvényeinél, mint például a hadipari részvényeknél. Adódik a kérdés: befektetőként ebben a szektorban van a legnagyobb lehetőség, ha tovább eszkalálódik a konfliktus? Többek között az amerikai részvénypiaci befektetésekről is szó lesz a Portfolio Signature Online Klubján.

Meghívott szakértőinkkel arról beszélgetünk, hogy mik most a nagy sztorik a tőkepiacokon, mik a piacnak azon szegmensei, amik már drágák, mik azok, amik még olcsók, miben van most fantázia, hol vannak a kockázatok, és természetesen, hogy mibe érdemes most fektetni? Jön a PORTFOLIO SIGNATURE ONLINE KLUB – Egyedi tartalmak után exkluzív események Signature előfizetőknek.

Kitört a háború, ide menekülnek a befektetők

A hétvégén kitört az izraeli-palesztin háború: a Hamász iszlamista csoport tagjai több izraeli várost is megtámadtak, több száz izraelit megölve és több tucatnyi embert elrabolva. Válaszul Izrael hadat üzent a Hamásznak, és számos áldozatot követelő légicsapásokkal bombázta gázai célpontjait. A befektetők a helyzet geopolitikai kockázatát mérlegelve zsigeri reakcióként menekülni kezdtek a tőzsdékről, a klasszikus menekülőeszköznek számító nemesfémek mellett azonban van egy szektor, ami (logikus módon) mégis jól teljesített a részvénypiacon.

Az európai és az amerikai védelmi szektor részvényei is nagyot emelkedtek a tegnapi bizonytalan környezetben, az alábbi sávdiagramon láthatjuk a legjelentősebb cégek árfolyamainak alakulását. A Wells Fargo elemzői a hirtelen ralival kapcsolatban egyébként azt írták, hogy ugyan a védelmi részvények valószínűleg felülteljesítők lesznek a konfliktus hirtelen eszkalálódása nyomán, a harcok várhatóan nem eredményeznek hosszú távú változást az amerikai védelmi kiadásokban.

Ez változhat, ha a konfliktus tovább eszkalálódik

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés