Előfizetői tartalom

Rohamtempóban alakult át több száz magyar családi nagyvállalat, Nyugatról jöhet a megoldás

Árgyelán Ágnes
Nagy változások léptek életbe idén nyáron a bizalmi vagyonkezelés háza táján, ennek eredményeképp rohamtempóban több száz magyar családi nagyvállalat alakult át Magyarországon – mondta el a Portfolio-nak adott interjúban Kozma András, a Credit Management Group ügyvezető igazgatója. Mindez akarva-akaratlanul, de egybeesik a magyar kormányzat azon szándékával, hogy az erős magyar vállalatok hosszútávon is magyar tulajdonban maradjanak, a módosítás emellett óhatatlanul elkezdte strukturálni a generációváltással és az örökösödéssel kapcsolatos gondolkodást is. Markus Schuller, a Panthera Solutions ügyvezetője úgy véli, csak most kezdődik az igazi munka, a hozzáadott értékű tudástranszfer Nyugat felől jöhet, ahol már évtizedes múltra tekintenek vissza a hasonló vagyonkezelési modellek.

Idén nyáron jött a hír, hogy megszűnik az adómentes felértékelés a vagyonrendelés kapcsán, ez mit jelent pontosan? Kozma András: A régi törvény szeptember 11. éjfélig volt hatályban, melynek kérdéses szabálya szerint a bizalmi vagyonkezelőbe (bvk), vagy a vagyonkezelő alapítványba piaci értéken lehetett vagyonelemeket bevinni. Később, ha ezek a vagyonelemek értékesítésre...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái