Előfizetői tartalom

Frusztráló bizonytalanság - Mi mozgatja a gáz és az olaj árát?

Az elmúlt napokban felerősödtek az energiapiaci bizonytalanságok, az olaj és a földgáz árában is jelentős kilengéseket láthatunk. Mégis mi mozgatja most a jegyzéseket?

Ugrik az olajár Putyin szavait követően

Tegnap este az olajáraknál volt egy kisebb visszaesés, mivel az egyik legnagyobb kitermelőnek számító Szaúd-Arábia vezetősége az olajpiac stabilizálásáról beszélt a jelenlegi bizonytalan helyzetben, amit a szombaton kirobbant izraeli-palesztin háború idézett elő.

Ma azonban nyilvánosságra kerültek Vlagyimir Putyin tegnapi megszólalásának részletei, amik az Orosz Energiahét nevű moszkvai konferencián hangzottak el. Ezen az eseményen az orosz államfő kijelentette, hogy az OPEC+ koordinációja folytatódni fog "az olajpiac kiszámíthatóságának biztosítása érdekében", az orosz államfő emellett határozottan jelezte, hogy

a kínálat korlátozásáról szóló megállapodás 2024-ben is folytatódhat.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés