Előfizetői tartalom

Visszatér a színre a sztárbefektető, mutatjuk a legújabb húzásait!

Egyre élesebb nemzetközi konfliktusok, magas kamatkörnyezet, infációs nyomás és energiapiaci bizonytalanságok: finoman szólva sincs könnyű dolga a mai bizonytalan makrogazdasági környezetben a befektetőknek, egy ilyen helyzetben értékelődik talán fel leginkább a "nagy öregek" tapasztalata, ilyenkor egyre nagyobb figyelem fordul a több válságot is megélt, veterán befektetési guruk tőzsdei lépéseire. A világ legnagyobb fedezeti alapját alapító Ray Dalio pontosan egy ilyen figura, aki a legfrissebb dokumentumok alapján egészen optimistán látja a részvénypiaci helyzetet, nagyon úgy néz ki, hogy kezd "visszatérni" a tőzsdére a korábban általa menedzselt Bridgewater Associates. De miket vett és miket adott el az elmúlt hónapokban a sokak által figyelt hedge fund?

Itt az ideje a visszatérésnek?

Nemrég vált elérhetővé a 13F nevű dokumentum a Bridgewater Associates kapcsán, amit az intézményi befektetők negyedévente küldenek el a szabályozó felé, ez a dokumentum tartalmazza a legutolsó negyedév végére vonatkozó befektetéseket; a Ray Dalio által korábban menedzselt Bridgewater esetében a legfrissebb dokumentum a szeptember 30-ig tartó három hónapos időszakot öleli fel.

Bár Dalio 2022-ben lemondott a Bridgewater Associates irányításáról, még mindig aktív szerepet játszik a jelenlegi vezérigazgató, Nir Bar Dea és más befektetési tisztviselők mentorálásában. Emellett az igazgatótanácsban is jelen van.

A számokat figyelve elmondható, hogy

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Hogyan alakult az idei harmadik negyedévben a világ legnagyobb hedge fundjának a portfóliója?
  • Miket vett és miket adott el Ray Dalio?
  • Mi áll a döntések hátterében?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés