Előfizetői tartalom

Szokatlan levelet írt Warren Buffett - Kiderült, kire hagyja hatalmas vagyonát

Warren Buffett a Berkshire Hathaway honlapján közzétett levelében ismertette, hogy milyen tervei vannak a globális konglomerátummal és a vagyonával kapcsolatban arra az esetre, ha meghalna. A befektetési szférában etalonnak számító Omahai Orákulum a nyilatkozatot azzal a hírrel együtt tette közzé, hogy több millió Berkshire Hathaway-részvényt adományozott négy, a családjához kapcsolódó jótékonysági alapítványnak.

"Szokásos" hálaadási jótékonykodás

A 93 éves Buffett 1600 A osztályú részvényt 2 400 000 B osztályú részvényre konvertált át a SEC-hez november 21-én benyújtott szabályozási bejelentés szerint. Ezekből a részvényekből 1 500 000 darabot a Susan Thompson Buffett Alapítványnak ajándékozott, 300 000 darabot pedig a Sherwood Alapítványnak, a Howard G. Buffett Alapítványnak és a NoVo Alapítványnak. A Reuters hírügynökség számításai szerint ez összesen 866 millió dolláros adományt jelent a Berkshire Hathaway alapítványainak, ezzel jócskán meghaladva a tavaly ugyanekkor tett 759 millió dolláros adományt.

Buffettnek egyébként már régóta szokása, hogy hálaadáskor ilyen nagyvonalú lépéseket tesz: tavaly a három gyermeke által vezetett jótékonysági szervezeteknek és a néhai feleségéről elnevezett Susan Thompson Buffett Alapítványnak juttatott adományokat.

2006 óta Buffett a becslések szerint 52 milliárd dollárt adományozott jótékony célokra,

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés