Előfizetői tartalom

Nagy arculcsapás jön a magyaroknak, búcsút inthetünk az amerikai befektetéseknek?

Most már gyakorlatilag biztosra vehető, hogy januártól megszűnik a Magyarország és az Egyesült Államok között fennálló, kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezmény, amelynek újratárgyalása és ratifikálása éveket vehet igénybe. Az amerikai osztalékok esetében nincs mit tenni, ki kell fizetni a 30%-os amerikai forrásadót, és úgy tűnik, a kötvénybefektetések esetében is. Azonban fontos döntést hozott a napokban a magyar Országgyűlés: az OECD-tagországokra kiterjesztik az ellenőrzött tőkepiaci ügyleteket, ez pedig kiemelt jelentőséggel bír a TBSZ-ek kapcsán is.

Évek, mire lesz új adóegyezmény Amerikával Baráti Ákost, a Jalsovszky Ügyvédi Iroda szenior ügyvédjét és nemzetköziadó-szakértőjét kérdeztük az amerikai befektetések témájában. A szakember kiemelte, hogy az amerikai-magyar adóegyezmény 2024. január 1-jével megszűnik, és még egy pozitív forgatókönyv esetében is évekbe telhet ennek újratárgyalása. A témáról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés