Előfizetői tartalom

Idén jön a fordulat a magyarok ingatlanmániájában? Egy régi kedvenc támadhat fel

Változást hozhat idén az ingatlanalapok évek óta látott állóvizében a kormány legújabb intézkedése. De nemcsak ez, hanem az egyre meggyőzőbb hozamok is felkelthetik a befektetők figyelmét, ugyanis tavaly bőven 10% felett lehetett ingatlanalappal keresni. A legnagyobb ingatlanalap továbbra is az Erste Ingatlan alapja több mint 700 milliárd forintos vagyonával, de gyakorlatilag a legnagyobb sorozatok kezében koncentrálódik a kategória teljes, 2000 milliárdos vagyona.

Nem volt könnyű 2023 az ingatlanpiacon Jelentősen csökkent tavaly az ingatlanbefektetési forgalom és gyenge évet zárt a globális ingatlanfejlesztési piac is, de a magyar piac az átlagnál kevésbé zuhant – hívtuk fel erre a figyelmet egy korábbi cikkünkben. A piacnak nem kedvezett a gazdasági környezet, a csak lassan mérséklődő infláció és a hitelezést hátráltató magas...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés