Előfizetői tartalom

Kettős játszmát folytatnak a magyarok az állampapírokkal – Itt van néhány érdekes szám

Nagy roham volt novemberben a prémium állampapír iránt, és ez a lakosság állampapír-állományában is meglátszott: egy hónap alatt 237 milliárddal 12 422 milliárdra nőtt a háztartások állománya, így november végégig már közel 2300 milliárdos a bővülés. Mindeközben a DKJ iránti kereslet folyamatosan csökken, bő egy éve volt utoljára ilyen alacsony szinten. Mozgolódik a külföld és az alapkezelők is az állampapír-piacon, a bankok viszont nem mutatnak nagy érdeklődést, de idén ez már változhat az extraprofitadó szabályozása miatt. A kormány júniusi várakozásai szerint a bankoktól 1300 milliárd forint plusz kereshet jelentkezhet.

Nagy roham volt az állampapírokért Az MNB friss, novemberre vonatkozó értékpapír adatai szerint nagyon ráharaptak a magyar háztartások az állampapírokra: a lakosság kezében lévő állampapírok állománya 12 422 milliárd forintot tett ki, ami egy hónap alatt 237 milliárdos állománybővülés. Nem véletlen a nagyobb kereslet, ugyanis éppen novemberben jött ki az új, az első...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés