Előfizetői tartalom

Újra elővették a világraszóló Kosher energiaital sztorit: hihetetlen befektetéssel csábítanak

Kosher Energy Drink részvényeket hirdet tuti befektetésként a TikTokon és az Instán az a Benke Gábor, akinek neve csúnyán bebukott projektekről, az eTruckról és a König Bankról is ismerős lehet. A most pörgő befektetési sztori újfent finoman szólva is kétségeket ébreszt. Az üzletember a befektetőknek három hónapon keresztül havonta 30 százalékos osztalékot ígér, miközben a tőkéjüket kétszer is visszakapják a wannabe szerencsefik: egyszer a szerződéskötés után energiaitalban, másodszor a "passzív program” lejárta után. Mindeközben a Kosher Energy Drink Zrt. lassan két éve felszámolás alatt áll.

Régi sztori új köntösben

Három szélesebb körben ismert projektje volt Benke Gábornak és a hozzá köthető tulajdonosi körnek eddig, ezek közül a harmadik, a Kosher Energy Drink sztorija az, amit újfent elővett és tuti befektetésként hirdet az „üzletember”:

eTruck - 2017 augusztusában robbant nagyot az eTruck sztori, Benke Gábor vállalkozó nem kevesebbet állított, mint hogy 3000 milliárd forintból a Mercedes kecskeméti üzemének 10-szeresét kitevő elektromos kamion gyárat épít egy kínai vállalkozóval. A sztori tele volt később valótlannak bizonyuló állításokkal, például itt, és itt írtunk erről. 

König Bank – ez a társaság magát Közép-Európa legnagyobb privátbankjaként hirdette, közben pedig valójában nem rendelkezett banki engedéllyel, és az MNB hamar meg is tiltotta nekik a jogosulatlan tevékenység végzését és a megtévesztő nevet König Investmentre kellett változtatniuk.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés