Előfizetői tartalom

Itt a lista a magyar befektetésekről, amelyekkel a legtöbbet kereshettél 2023-ban

Tavaly magukhoz tértek a kötvény- és részvénypiacok is, ez pedig meglátszott a hazai befektetési alapok teljesítményén is. A legjobb éves hozamok 35% felett kezdődtek, de igazából két kategóriával lehetett sok pénzt keresni tavaly. Alábbi cikkünkben összeszedtük az alapkategóriákat érintő fontosabb változásokat és a legjobb hozamokat felmutató sorozatokat 2023-ból.  

Két befektetés hozott sokat a konyhára 2023-ban

Elég csak ránézni az alábbi összesítő táblázatra és kitűnik, azok tudtak tavaly igazán szép hozamokat zsebre tenni, akik részvény- vagy abszolút hozamú alapba fektettek, de ezeken belül már széles volt a merítési lehetőség.

A top 10 lakossági, forintos sorozatok között elsősorban magyar, valamint feltörekvő és fejlett piacra fektető alapokkal is igazán magas éves teljesítményt lehetett elérni.

A legjobb 10 hozamot elérő sorozat közé 35% alatti éves hozammal nem lehetett bekerülni, de az első helyen végzett, a magyar BUX indexet lekövető Erste Stock Hungary Indexkövető Részvény A sorozata közel 44%-ot ért el.

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Azok tudtak az első félévben szép hozamokat zsebre tenni, akik részvény- vagy abszolút hozamú alapba fektettek.
  • A legjobb 10 hozamot elérő sorozat közé 35% alatti éves hozammal nem lehetett bekerülni.
  • Mutatjuk, hogy kategóriánként mely alapokkal lehetett idén a legtöbbet keresni.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés