FONTOS Új magyar bérrobbanás: 600 ezer felett az átlagbér
 
Előfizetői tartalom

Új amerikai szabályok jönnek, veszélyre figyelmeztetnek az európai alapkezelők

Portfolio
Hamarosan új elszámolási szabályok lépnek életbe az USA-ban, a SEC az amerikai részvények és vállalati kötvények elszámolási idejét két napról (T+2) egy napra, T+1-re csökkenti. Az európai vagyonkezelők az európai tőkepiacokat fenyegető jelentős és komoly kockázatra figyelmeztettek, ha a szabályozó hatóságok nem követik az amerikai példát – számol be a Financial Times.

Az európai piacfelügyelet is fontolgatja, hogy lecsökkenti az EU elszámolási ciklusait, miután az Egyesült Államokban az amerikai részvények és vállalati kötvények jelenlegi kétnapos elszámolási idejét - az iparágban T+2 néven ismert folyamatot – T+1 napra csökkentik. Ennek előzményeiről itt írtunk: Kapcsolódó cikkünk 2023. 09. 11. Új amerikai szabályok jönnek, költöztetik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés