Előfizetői tartalom

Kiderült: ez az a 3 dolog, amivel vagyonos lehetsz ma Magyarországon

Közzétette friss vagyoni kiadványát az MNB, amelyben korábban nem elérhető adatokat is publikáltak a háztartások vagyonelemeinek részletes bemutatásával. A kiadványból például kiderül, hogy a nettó vagyon eloszlásában kis mértékben csökkent az alsó és legfelső jövedelmi tizedek közötti különbség, jelentős arányú pénzügyi vagyon viszont csak a felső tizedeknél látható. Az MNB szakértői azt is elárulták, mi az a három dolog, amivel nagy vagyonokat lehet ma felhalmozni Magyarországon.

Gerendás János igazgató az MNB „A háztartások pénzügyi adatai a 2020-as háztartási vagyonfelmérés tükrében” című kiadványának érdekességeit mutatta be. Az MNB 2014 óta részt vesz az EKB háztartási vagyon és fogyasztási felmérésében, ezt 3 évente elvégzik az EU országaiban. A mostani kiadványban korábban nem elérhető adatokat is publikáltak a háztartások vagyonelemeinek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés