Előfizetői tartalom

Jön az állami pénzeső: százmilliárdok hullanak a magyarokra napokon belül

Számításaink szerint mintegy 860 milliárd forint kamatot és 105 milliárd forintnyi lejárt tőkét fizet ki az első negyedévben az állam a meglévő Prémium Magyar Állampapír állományokra napokon belül. De nem ez a teljes összeg: idén a PMÁP-hoz kapcsolódóan összesen mintegy 1200 milliárdos kifizetés vár az államkasszára, így mostani cikkünkben megnéztük, melyik PMÁP-ból mekkora kamatra számíthatnak a befektetők, és hova mehet majd ennyi pénz.

Bár az utóbbi időszakban egyszámjegyű kamatfixálásokkal igyekezett az ÁKK elejét venni az állam számára már igen fájó PMÁP-kamatok elszállásának, így is több mint 7000 milliárd forintnyi prémium állampapír van a magyaroknál, ami igazi kamatesőt jelent idén és jövőre is. A PMÁP állománya az infláció elszállásával párhuzamosan nőtt egyre nagyobbra, mostanra ott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés